Col de Romanesco
Descripció
La col romanesco pertany a la família de les crucíferes o brassicàcies, al costat de cols, bròquil, coliflor, naps, raves, créixens, ruca, cúrcuma, mostassa o colza. És, en realitat, una inflorescència incapaç de produir flors de veritat, esdeveniment que va succeir a partir del segle XV.
Temporada
Tardor – hivern.
Conservació
Congelada o en nevera pocs dies.
Beneficis per a la Salut
Destaca per la seva vitamina C (una ració de 100 grams cobreix el total de la quantitat diària recomanada, fins i tot després de cuinar-la breument) i per la seva vitamina K, coneguda com antihemorràgica pel seu paper clau en la coagulació sanguínia.
També és important la seva aportació de la antioxidant vitamina E, el que no és habitual en un producte tan pobre en greixos.
I en ella es troben igualment bones dosis d’àcid fòlic i altres vitamines de el grup B, concretament B6 i B2.